Welkom

Veelgestelde vragen over de KNFB Reader

Waar kan ik de KNFB Reader app kopen?

U kunt de KNFB Reader app voor iOS kopen in de iTunes App Store. Of u kunt de KNFB Reader opzoeken via de App Store op uw iApparaat.

U kunt de KNFB Reader app voor Android kopen in de Google Play Store. Of u kunt de KNFB Reader opzoeken via de Google Play store app op uw mobiele toestel. Als uw mobiele apparaat komt niet overeen met de minimale systeemeisen, is het mogelijk dat de app niet weergegeven in uw zoekresultaten.

U kunt de KNFB Reader app voor Windows 10 kopen in de Windows store. Of u kunt de KNFB Reader opzoeken via de Windows store app op uw Windows 10 toestel.

Lees onze navigatietips voor de aanschaf van de KNFB Reader voor Windows 10 in de Windows Store in docx of in pdf.

Wat is de KNFB Reader app en hoe werkt het?

De KNFB Reader is een app die gedrukte tekst weergeeft en voorleest. Met de camera worden foto's van gedrukt materiaal gemaakt. Deze beelden worden snel in tekst omgezet en de tekst wordt hardop voorgelezen door middel van hoogstaande TTS-technologie (text-to-speech). Het is ook mogelijk om de herkende tekst via een aangesloten brailleleesregel te lezen.

Is de KNFB Reader beschikbaar voor iOS, Android en Windows?

De KNFB Reader app is zowel beschikbaar voor iOS, voor Android als voor Windows 10 (UWP).

Werkt de KNFB Reader app ook met een braillescherm?

De KNFB Reader app is compatibel met alle brailleleesregels die door VoiceOver op iOS worden ondersteund. U vindt een uitgebreide lijst met compatibele brailleleesregels op de Accessibility-pagina van Apple iOS op Brailleleesregels voor iOS.

Op Android moet BraileBack op het toestel worden geïnstalleerd. Een lijst van brailleleesregels, compatibel met BrailleBack, kan worden bekeken op de Google Play Store.

In Windows kan de tekst in Braille weergegeven worden met behulp van een compatibel schermuitleesprogramma en een brailleleesregel.

Welke apparaten worden door de KNFB Reader app ondersteund?

De KNFB Reader app voor iOS ondersteunt volgende toestellen; Deze toestellen moeten over het iOS 7-besturingssysteem of hoger beschikken:

  • iPhone 7 / 7 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 6s / 6s Plus
  • iPhone 6 / 6 Plus
  • iPhone 5 / 5s / 5c
  • iPhone 4s
  • iPad Pro 12.9" / 9.7"
  • iPad Air / Air 2
  • iPad mini 4 / 3
  • iPod touch 6 / 5

KNFB Reader voor Android:
Optimaal resultaat wordt bereikt met een hexa of octa core CPU, een 8 megapixel camera, en Android 5 of 6.

KNFB Reader voor Windows:
KNFB Reader voor Windows is een Universal Windows App. Deze vereist Windows 10.

Heb ik recht op een korting voor de KNFB Reader indien ik al een licentie voor een Symbian mobile reader of een KNFB Reader Classic heb?

Door de veranderingen in het hardwareplatform bieden we geen kortingen aan op de KNFB Reader.

Moet ik voor software-upgrades betalen?

Momenteel zijn software-updates gratis tenzij de update grote wijzigingen in functionaliteit of verregaande verbeteringen bevat.

Is het mogelijk om bijkomende voorleesstemmen toe te voegen?

We overwegen om in de nabije toekomst alternatieve text-to-speech stemmen toe te voegen via een in-app aankoop.

Kan ik de KNFB Reader app ook in het vliegtuig gebruiken?

Dat kan. De iApparaten die de KNFB Reader ondersteunt, beschikken over een airplane-modusť waarmee de cellulaire functies van het apparaat worden uitgeschakeld. Hiermee kunt u tijdens de vlucht veilig gebruikmaken van de app. Houd wel rekening met de perso(o)n(en) naast u wanneer u de cameraflits gebruikt.

Welkom